Wednesday, August 20, 2008

Sumpah Saiful Bukhari Azlan


(Mohd Saiful Bukhari Azlan disamping ayahnya)


“Pada hari ini, 15 Ogos 2008, saya Mohd. Saiful Bukhari Azlan Nombor Kad Pengenalan 850706-01-5687 dengan ini sesungguhnya dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang berikrar dan bersumpah seperti berikut.
"A'uzubillahi minas syaitanirrajim. Bismillahirrahmanirrahim. Wallahi, Wabillahi, Watallahi. Saya bersumpah bahawa saya telah diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 26 Jun 2008 iaitu pada tarikh tersebut Datuk Seri Anwar Ibrahim telah memasukkan zakarnya ke dalam dubur saya. "
“Jika saya berdusta atas pengakuan ini, maka saya berdusta terhadap Allah S.W.T dan saya sanggup menerima azab, dilaknat dan kutukan daripada Allah S.W.T sehingga ke kiamat. Wallahualam."

Lafaz sumpah ini dilafazkan oleh Mohd. Saiful Bukhari Azlan di Dewan Solat Utama, Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta pada jam 6.30 petang, 15 Ogos 2008.


mySacRedHeart wrote : Siapakah boleh mempertikaikan lafaz sumpah yang dibuat Saiful Bukhari Azlan ini? Mampukah dan beranikah kita melafazkan sumpah sebegini dan akan dilaknat jika ianya tidak benar? Adakah kita masih lagi tidak mempercayainya?? pikirlah sendiri..

No comments: